Prikkelen

30-12-2018

Het jaar afsluiten? Ik niet

'It's the season to be jolly, lalalalala.' De straten zijn verlicht met kerstversiering en de wanten en mutsen mogen uit de kast. Het is winter. In de natuur zie je dat dieren zich klaarmaken voor de kou met een dikkere vacht en de zaden in de grond worden beschermd door een deken van bladeren die van de bomen gevallen zijn.

Voor velen van ons is de winter het seizoen om terug te blikken op het laatste jaar, om naar binnen te keren en de rust en stilte op te zoeken. Ik vind het een prachtig gegeven om met de seizoenen te leven, maar ik heb er gewoon het geduld niet voor. Ik leef het liefst in de flow van het moment. Als het NU goed voelt om een nieuw programma te lanceren, dan wil ik dat nu in de wereld zetten.

Toch laten de seizoenen mij niet koud. Ik laat alleen mijn leven er niet door bepalen. Niet door anderen en niet door de seizoenen. Ik doe wat goed voelt, wanneer het goed voelt. De tijd dat ik me ging aanpassen en me liet afremmen is voorbij.

Voor mij staan de seizoenen symbool voor de cyclus die ik volg.

Winter: Stilstaan bij wat ik wil en terugblikken

Lente: Nieuwe creaties in de wereld brengen, het begin van iets nieuws

Zomer: Volop laten bloeien en groeien, zoals wij samen doen in de Facebook Community

Herfst: Loslaten wat niet meer bij me past

Deze cyclus is bij mij niet seizoensgebonden, maar gebruik ik om steeds weer te focussen welke nieuwe wegen ik wil inslaan en welke paden ik achter me laat. Zo maak ik dagelijks tijd voor bezinning zodat ik iets nieuws kan starten wanneer het goed voelt voor mij. Zo helpen de seizoenen mij om vol te gaan. Zo intens leef ik en, eerlijk, ik zou niet anders kunnen en willen.

Nee, ik leef niet met de seizoenen. De seizoenen leven in mij. En weet je welk seizoen mijn favoriet is? Party season. Voor mij is het nu tijd om te pieken en te shinen, net als de ballen in de boom. Zo bruist er al een tijd een nieuw idee in mij.

Binnenkort ga ik mijn nieuwe programma met je delen. Het mag nog heel even borrelen en dan gaat het de wereld in.

The party season has started!

Liefs D